Napjainkban újra felfedeztük a fermentálást, amellyel a savanyú káposzta, a kimcsi, a miszo, a ketchup, a sajt és a sonka otthon is elkészíthető, a sörfőzés és a kenyérsütés házilag is megoldható a tejsav-, az élesztő- és egyéb baktériumok segítségével.
Az élelmiszerek fermentálása, azaz erjesztése ősrégi módszer, sokféle étel előállítása és tartósítása csak így volt lehetséges.A fermentált ételek egészségesek, könnyen emészthetők, emésztést elősegítő és immunrendszer-erősítő tulajdonságúak, de elsősorban páratlanul finomak!
- sóban tartósítás és tejsavas erjesztés
- tejtermékek, sajtok, szalámik és szójaételek készítése
- különleges kenyerek, péksütemények
- ecet és bor készítése házilag
Győződjünk meg a fermentálás előnyeiről a több, mint 250 recept segítségével!
Megjelent: | 2017 |
Oldalszám: | 128 |
Méret (mm): | 165 x 235 x 7 |
ISBN: | 978 615 5178 98 6 |
Ár: | 2 800 Ft. |
Online ár: | 2 240 Ft. |
Megtakarítás: | 560 Ft. |