Sziget Kiadó

2023. Nyár

Kedves Vásárlóink!

Nyári pihenéssel töltjük az elkövetkező 2 hetet, hogy utána újult erővel folytathassuk a munkánkat! Aug. 21-én nyitunk ki újra! Mindenkinek jó pihenést, és nyarat kívánunk!
A Saxum és Sziget Kiadó csapata2022. Karácsonyi ajánlat 1.

 
Kedves vásárlóink, olvasóink!

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani a SAXUM KIADÓ és a SZIGET KIADÓ karácsonyi ajánlatát!


2022. Karácsonyi ajánlat 2.


 
Kedves vásárlóink, olvasóink!

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani a SAXUM KIADÓ és a SZIGET KIADÓ karácsonyi ajánlatát!


27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Sok szeretettel várunk mindenkit a K23-as standnál!


Nyári nyitva tartás

Kedves Vásárlóink!

A nyári nyitva tartás a következők szerint alakul:

2021.08.04-én 12.00 óráig tudjuk feladni az utánvétes online rendeléseket!

2021.08. 09 - 13. között az előreutalt rendeléseket a portán lehet átvenni, amiről e-mailen értesítést kapnak!

2021. 08. 17-26. között ügyeleti időpontban személyes átvételkor is lehet fizetni! A következő telefonszámon lehet érdeklődni 8.00-14.00 között: +36302500331

2021. 08. 30-tól állunk vissza a rendes munkaidőhöz!

Köszönettel: a SAXUM KIADÓ csapata

91. Ünnepi Könyvhét

 
Kedves Vásárlóink, Olvasóink!

A 91. Ünnepi Könyvhét online lesz megtartva, a következő linken találkozhatnak a kiadókkal és a könyvekkel is:     unnepikonyvhet.hu

Jó szórakozást, jó vásárlást kívánunk!
 

TÁRKI Könyves Kutatás 2020

Kedves Vásárlóink, Olvasóink!

Kérem töltsék ki ezt a kérdőívet!
Köszönjük!
 
FIGYELEM!

Kedves Vásárlóink!

Nyomatékosan felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy személyes átvételnél kérjük szájmaszkban jelenjenek meg, köszönjük figyelmességüket!

Amazon.com: Face With Medical Mask Vinyl Decal Wall, Car, Laptop ...

Rendkívüli helyzet!

Kedves Vásárlóink,Ügyfeleink, Partnereink!

 

A rendkívüli helyzet miatt megváltozik a nyitva tartásunk!

 

H-Cs 9.00 - 14.00


 

Elérhetőségünk:06-30-250-31-03 ( 8.00 - 17.00) 

 


szabi 2019

Kedves olvasóink, partnereink!2019. aug. 12-21 között zárva tartunk!

Természetesen az online rendeléseket fogadjuk, de a kiszállítás és az átvétel 21-től történik!

26. Könyvfesztivál

Sok szeretettel várunk mindenkit a G17-es standnál péntektől!
Garden Expo 2019.

Kedves Vásárlóink!

Sok szeretettel és különleges akciókkal várjuk Önöket az 57 C standnál!


 Újabb titkok

Patricia Riveccio: A kókuszdió titkai

A kókuszpálma sok oldalú növény: Minden föld feletti része használható valamire. Termése tápláló (kókusztej, kókuszlé, cukor, liszt, püré),  bőrápoló és -szépítő (kókuszolaj), rostjaiból pedig kötél, szőnyeg vagy akár matrac is készíthető.
Ez a kis útmutató hasznos tanácsokkal, egyszerű receptekkel és egészséges praktikákkal segít az olvasóknak.

Függőleges kertészkedés

ÚJDONSÁG!!!
 
 
Folko Kullmann: Függőleges kertészkedés

Mindegy, hogy virágokkal, kúszónövényekkel, cserjékkel vagy zöldségekkel ültetjük tele: a falak, oszlopok és korlátok csak arra várnak, hogy zöldbe boruljanak. Használhatunk egyszerű, hagyományos virágcserepeket, hétköznapi tárgyakat vagy speciálisan erre a célra kifejlesztett, készen kapható falrendszereket. A vertikális kertészkedés sok új lehetőséget és egyedi megoldásokat kínál.
Próbáljuk ki - kezdjük a könyvben szereplő ötletekkel! 

- egyedi megoldások: többszintes virágállványok és létrák, takarófal, kúszónövények, belső udvarok és átriumkertek, zöldfalak, kert a lakásban

- otthon elkészíthető ötletek: növények ládákban és konzervdobozokban, cseréptorony, raklapok zöldségekkel és fűszernövényekkel beültetve, ereszcsatorna és bambuszrúd, mint virágágyás, virágtartó PET palackból

- készen kapható rendszerek: növénytartó zsák, Vertiplant, belső fali panel, sarokba helyezhető és fejjel lefelé lógó virágcserép
 

Ismerjük meg hazánk pókjait :)

ÚJDONSÁG!!!Zsebméretű praktikus határozó barangolásainkhoz a természetben

 - a Közép-Európában előforduló 132 legismertebb pókfajta

 - minden fajról látványos, színes fotó

 - a meghatározást színkód és a legfőbb jellemzők pontos leírása segítiMirjam Beile: Süssünk kenyeret! - Receptek kenyérsütő gépekhez

Kenyérsütés gombnyomásra!

Kézikönyvünk útmutatásával lépésről lépésre sajátíthatjuk el a kenyérsütő gép használatát. Így biztosan sikerülni fog a kenyérsütés!

 A szerzőnő, aki pék és cukrász, fantáziadús recepteket kínál tájjellegű kenyerek és zsemlék sütéséhez. A rafinált receptek, a teljes kiőrlésű kenyerek, az édes és gluténmentes kenyerek pedig változatosságot hoznak a család étrendjébe.

A recepteken kívül hasznos információkat kapunk a készülékekről, a hozzávalókról, és hasznos fogásokat is megtanulhatunk.

 
megrendelem


Rajzolni jó!

 

Corina Beurenmeister: Melyik a kedvenc állatod?


A szerző az apró gyerekek számára kifejlesztett rajzolókönyvében kézen fogja a kis művészeket. Egészen egyszerű alapformákból kiindulva, könnyen utánozható lépésekben mutatja meg a gyerekeknek, hogyan lehet egy állatot lerajzolni. Közben az állatok birodalmán át vezető felfedező útból kisebb világutazás lesz, mivel a könyv földrészről-földrészre mutatja be a legfontosabb állatokat. Így a gyerekek nemcsak azt tanulják meg, hogyan kell bánni a formákkal és színekkel, hanem az állatvilággal is megismerkednek.

 megrendelem


Koleszterin és trigliceridcsökkentő konyha

ÚJDONSÁG!!!

Giuseppe Sangiorgi Cellini - Annamaria Toti:

Koleszterin - és trigliceridcsökkentő konyha olasz módra

Koleszterin és trigliceridek- ez a két szó manapság egyre többeknek cseng ismerősen.
A könyv segítségével ezeket a fontos értékeket ellenőrzés alatt tarthatjuk anélkül, hogy lemondanánk a finom ízekről, és étkezéseink során komoly áldozatokat kellene hoznunk. Nemcsak azokhoz szól, akiknek saját ellenőrzött étrendet kell betartaniuk, hanem mindazokhoz, akik szívükön viselik az egészségüket. 
Kiegyensúlyozott táplálkozással a zavarok könnyen megelőzhetőek, illetve kezelhetőek, mielőtt súlyosabb betegséggé válnak.megrendelem


Barrington Barber: 50 téma a kreatív rajzoláshoz

A szerző érdekes témákat mutat be, embereket, állatokat és a lakásban fellelhető mindennapi használati tárgyakat, amelyek mindegyike kitűnő ötletként szolgálhat a rajzolni vágyóknak. Az egyes témáknál lépésről lépésre haladunk, így a munka könnyedén követhető. Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb feladatot, mivel a könyv egyesíti a kezdőknek szóló jó tanácsokat, a tapasztaltabb rajzolóknak szánt, nagyobb kihívást jelentő alkotásokkal. Így nemcsak kikapcsolódást nyújt, de a fejlődést is segíti.
Zenfirkák gyerekeknek

ÚJDONSÁG!!!

Gitta Edelmann: Zenfirkák gyerekeknek

Ebben az egyedülálló rajzoló -és olvasókönyvben minden a minták körül forog. Milli és Matti segítenek neked az út során. A mintákat keresve sok állattal találkoznak, akik újabb és újabb mintákhoz adnak ötleteket. Ezek alapján kipróbálhatod a szebbnél szebb figurákat!megrendelem

Éves kerti mindentudó

Mikor végezzük el az évszaknak megfelelő kerti munkákat a gyümölcsösben vagy konyhakertben? Mikor nyírjuk meg a sövényt? Mikor ültessünk el a fákat és a cserjéket? Mikor metsszük meg a rózsát? Hogyan gondozzuk a kerti virágokat?

Ezekhez a témákhoz gyűjtöttük össze a leggyakrabban előforduló kérdéseket és a gyors, lényegre törő, pontosan fogalmazott válaszokat.

- A könyv könnyen áttekinthető, gyorsan megtaláljuk, amit tudni szeretnénk, hosszas keresgélés, lapozgatás, böngészés nélkül.
- Azonnali segítséget nyújt, mert tartalmazza a gondozása közben felmerülő problémák pontos leírását, és azt, hogy mi a teendő.
- A használatot magyarázatok és a képes útmutatók segítik, ezzel is garantálva a sikert.

Kiskert mindentudó

Hogyan tegyük kiskertünket egyszerűen, gyorsan a pihenés és a nyugalom szigetévé?

Ehhez gyűjtöttük össze a leggyakrabban előforduló kérdéseket és a gyors, lényegre törő, pontosan megfogalmazott válaszokat.

- A könyv könnyen áttekinthető, gyorsan megtaláljuk, amit tudni szeretnénk, hosszas keresgélés, lapozgatás, böngészés nélkül.
- Azonnali segítséget nyújt, mert tartalmazza a gondozása közben felmerülő problémák pontos leírását, és azt, hogy mi a teendő.
- A használatot magyarázatok és a képes útmutatók segítik, ezzel is garantálva a sikert.
A csalán titkai
A csalánt már évszázadok óta használták számos jó tulajdonsága miatt, de aztán kezdték fokozatosan elhanyagolni, és egy idő után már olyan csípős gyomnövénynek könyvelték el, amelyet a legtöbb ember nagy ívben kikerül. Pedig ha jobban megismerjük, felfedezhetjük benne jótékony segítőnket. Ez a kis útmutató a lehetséges felhasználás számos példáját kínálja a gyógyászat, a szépségápolás, a gasztronómia és a kert területén. 


Az ecet titkai
Ez a kis könyv azért született, hogy felfedezzük, illetve újra felfedezzük az ecet kiváló tulajdonságait. Ez a természetes alapú, környezetbarát és otthonunkban jól ismert terméket már nagyon hosszú ideje és igen sokféle módon használják, leginkább a konyhában és a háztartásban, vagy ha egészségünk megőrzéséről van szó. Bemutatjuk a különböző ecetfajtákat, felhasználási módjukkal, és speciális tulajdonságaikkal együtt. 


Milyen könyvek...

Milyen könyvek miatt lesz érdemes idén figyelni a kiadó újdonságaira?

Ebben az évben is új kötetekkel bővítjük jelenleg is futó népszerű sorozatainkat, a Kis természetkalauz, a ... Titkai, a ...mindentudó címűeket. További önálló kertészeti könyvek is készülnek
Most már nem csak gyerekek, hanem felnőttek számára is adunk ki a rajzolás, festés tudományába beavató kiadványokat. 
Sikeres volt a Gluténmentes konyha c. könyvük ezért ezt a sorozatot is folytatjuk idén egy cukorbetegek részére összeállított kiadvánnyal.

Kiváncsi vagy rá? Milyen lepke ez?

lepke
Zsebméretű praktikus határozó erdei barangolásainkhoz. Megtalálható benne az Európában előforduló 143 legismertebb lepkefaj részletes leírása. Minden fajról, a legjellegzetesebb hernyókról is látványos, színes fotót láthatunk. A meghatározást színkód és a legfőbb jellemzők pontos leírása segíti.Testünk, lelkünk ápolása


A könyv annak bemutatására vállalkozott, hogyan tudjuk testünket és lelkünket gyógynövényekkel kúrálni és gyógyítani. A szerző az évszakokat követve végigveszi különféle szerveinket (máj, epe, bél, gyomor, vese, húgyhólyag, bőr, mozgásszervi rendszer, immunrendszer, tüdő, idegrendszer, szív, nemi szervek) és mindegyiknél más-más gyógynövényt mutat be. Ezután következik a kúrák és a gyógymódok ismertetése.


A templomosok titkos története


Korábbi sikeres könyvünk (Európa titkos története) szerzője most szinte enciklopédiaként foglalja össze mindazt, amit a középkor legendás lovagrendjéről, a templomosokról tényként vagy feltevésként megfogalmaztak.A templomosokhoz legendák és tévhitek sokasága kapcsolódik, de igazi ténykedésüket még mindig homály fedi. A kötet ezt a homályt szeretné eloszlatni.


Titkok


Megjelent A fokhagyma titkai, A méz titkai és Az olívaolaj titkai. A fokhagymáról szóló könyvből megtudhatjuk, hogy nemcsak a konyhában használhatjuk, hanem kiváló tulajdonságai miatt az egészségvédelemben, sőt még a kertünkben is. Tartalmaz továbbá recepteket, melyek egyszerűek, olcsók és egészségesek.

Az aromaterápia növényei


A növények illóolajai a szellemre és a testre egyaránt gyógyító hatást fejtenek ki. Ha megismerjük ezeket a gyógyító növényeket, jobban megbecsüljük hatásuk értékét és a felhasználásukban is jártasabbak leszünk. 

Házi gyógymódok az egész családnak

Házi gyógymódokHa a családban valakinek valamije csíp, csöpög, viszket és fáj, akkor az édesanya vagy a nagymama rögtön tud rá valamilyan gyógymódot. Mindig van a kezük ügyében olcsó és gyors háziszer, amelynek nincs veszélyes mellékhatása.


Megvásárolom


Legkedvesebb állatkölykeim

Megjelent Rajzolj te is című sorozatunk legújabb kötete. A Legkedvesebb állatkölykeink a gyerekek kedvenc motívumait vonultatják fel (kiskacsa, kiscica, kölyökkutya, kismalac, kisborjú, rókakölyök, mackó, őzike, pingvin stb.). A szerzőnő először megismerteti őket a rajzolás alapjaival, majd könnyedén érthető módon építi fel a motívumokat, hogy a gyerekek kibontakoztathassák saját kreativitásukat.

Liza, a zsiráf

Liza,a zsiráf azt hiszi,a bundája koszos,ezért nem akar többé fellépni a cirkuszban,ahol ő a fő attrakció! Hogy újra porondra lép-e,megtudhatod ebből a mókás mesekönyvből. Ráadás:A mellékelt kifestőben saját elképzelésed szerint színezheted ki Lizát. 

Leó, az oroszlán

Leót,az oroszlánt körözi a rendőrség, mert az emberek félnek tőle. Végül hogyan bizonyítja be Leó,hogy cseppet sem veszélyes, megtudhatod ebből a mókás mesekönyvből. Ráadás:Ha elolvastad a mesét,a melléklet segítségével hajtogathatsz egy saját oroszlánt is!

Beni, az elefánt

Beni, az elefánt a világ legjobb játszótársa. Azonban egy nap eltűnik, és a szomszéd néni úszómedencéjében találnak rá. Hogy ki tud-e onnan jönni, megtudhatod ebből a mókás mesekönyvből.
A sorozat érdekessége, hogy a füzetek két részből állnak: az elsőben egy mesét olvashatunk, míg a második rész kivágós illetve ragasztgatós melléklet. 

Elemér, a béka

Elemér, a béka megsérült. Farkas doktor rendelőjében hamar kiderül: nem Elemér az egyetlen beteg. Hogy a kis béka tud-e majd újra ugrálni, megtudhatod ebből a mókás mesekönyvből. 
A sorozat érdekessége, hogy a füzetek két részből állnak: az elsőben egy mesét olvashatunk, míg a második rész kivágós illetve ragasztgatós melléklet. 

Sziget Kiadó Cím 1134 Budapest, Dózsa György út 150. Telefon: 06-1-237-06-59 Fax: 06-1-237-06-59