Főzzünk fűszernövényekkel!
Zöldfűszerek a konyhában? - Természetesen!
Friss, aromás zöldfűszerek
A könyv arra buzdít mindenkit, hogy használjon a főzéshez vad- és fűszernövényeket: fekete nadálytövet, medvetalpat vagy tyúkhúrt. Készítsük a spenótos lasagnét podagrafűvel és gyermekláncfűvel, vagy a zöldfűszeres túrókrémbe csabaírét és borágót is tegyünk. Az ínycsiklandó, egészséges receptek izgalmas és új ötletek kipróbálására csábítanak.
A második rész a jól ismert fűszernövények mellett rég elfeledett, ehető vadnövényeket mutat be, mint például a közönséges gyíkfű, a mezei katáng vagy a réti legyezőfű.
Végül azt is megtudhatjuk, hogyan ismerjük fel, mikor és hová ültessük, hogyan tartósítsuk, és hogyan hasznosítsuk a vad- és fűszernövényeket a konyhában.